Nadine Aesaert

Nadine Aesaert speelt met kleur en vorm op het doek om ons mee te nemen in de wereld van de fantasie. Wie naar haar werken kijkt wordt vrolijk ! Het bijzondere aan haar werken is, dat al wie Nadine persoonlijk kent, haar ook herkent in de schilderijen en wie haar niet kent, maakt in haar werk kennis met een verfijnde, speelse en gesofisticeerde dame.

Iemand die van het leven houdt. De figuren van Nadine zijn vrolijk, verleidelijk en vooral… uiterst vrouwelijk! Er is ook die knipoog naar de “pîn-upgirls” uit de vintageperiode, de volle boezem en de smalle taille zijn zowaar haar handtekening geworden in de werken.

Ook het kader ( het doek ) waarin ze de figuren plaatst is doelbewust gekozen ; dit versterkt ook telkens de vloeiende lijnen van haar schilderstijl. Het ranke wordt hierdoor nog meer benadrukt. Handen, benen, gezichtsuitdrukkingen,….worden allemaal geminimaliseerd, versoberd. We mogen zelfs een stukje spreken van “geabstraheerd” en daardoor leggen ze eigenlijk nog meer de nadruk op dat ranke, op het “ideaalbeeld”.

En mede hierdoor, door bepaalde elementen te laten vervagen en andere meer te laten spreken, doet Nadine ons fantaseren, kunnen we een eigen verhaal zoeken in haar werk.

Nadine suggereert en wij mogen interpreteren. Ze is er dus op die manier in geslaagd, om een rode draad in haar werken te steken, een oeuvre samen te stellen. Zoek op google….je zal geen tweede “Aesaert” vinden !

Vrouwfiguurtjes genoeg, maar nooit in deze stijl !

Ik ben geboren te Nieuwpoort in 1950. Na mijn leraarsopleiding te Brugge begon ik mijn loopbaan in het onderwijs. In het jaar 1971, bij de opstart van het MPI te Koksijde, kreeg ik als een der eersten, de kans om daar aan de slag te gaan.Dit instituut zou ook mijn thuishaven blijven tot het jaar 2000.

De creativiteit was reeds duidelijk aanwezig van in den beginne en midden de jaren tachtig schreef ik mij dan ook in als cursist aan de Westhoekacademie te Koksijde alwaar ik opleiding volgde in de hierna opgesomde diciplines : olieverf, portret met pastel, houtskool en tenslotte aquarel. Het jaar 1989 bracht dan ook mijn doorbraak naar het brede publiek toe.

Een halve finaleplaats in een kunstwedstrijd georganiseerd door het “Vormingsinstituut Veurne-Westhoek” was een eerste echte erkenning gevolgd nog ditzelfde jaar door het behalen van een “Zilveren Medaille met Palmen” op een tornooi georganiseerd door “Spectraal Internationaal” uit Gent.

Op 27 oktober 1989 was het dan eindelijk zover ! Het stadhuis in Nieuwpoort werd de plaats van mijn eerste volwaardige tentoonstelling. Maar liefst 30 werken konden er bewonderd worden. Het werd een succes. 

Mijn geboortestreek en de gebondenheid met de zee waren dan ook het thema van mijn

eerste creaties. De verhuis naar Brugge in het jaar 2000 betekende echter een nieuwe start in mijn leven. Daar waar voordien vooral met olieverf en pastel werd gewerkt op kleine afmetingen schakelde ik nu over op acryl en grotere formaten. Een andere verfsoort voor een nieuwe trend ; een vernieuwende eigen stijl per toeval ontsproten uit mijn creatieve brain tijdens een vakantie in Spanje.

Paul Deschrijver


Geboren te Roeselare op 8-10-1944

Interieurarchitect

Kunstschilder-beeldhouwer


Omschrijving van zijn werken:


'Mijn werk is een huwelijk van onderlinge relaties en vormen in een uitgepuurde compositie'

(eigen citaat)


'Mijn beeldhouwwerken zijn gemaakt uit - polyester - albast  - marmer - blauwe hardsteen'


'Mijn schilderwerk is abstract, eenvoudig, krachtig en kleurrijk'


Paul creëerde een J’Hin-Art collectie van 8 unieke flessen J’Hin16 gin.

De flessen zijn één voor één uniek en telkens 1/1 gebakken aardewerken flessen met de kunstschilder zijn abstracte kunst.


Laureat beeldenroute ‘Kunst in de stad’ editie 2018

In de zomermaanden van 2018 vond de eerste editie van ‘Kunst in de stad’ plaats. Dit is een participatief traject met kunstenaars die zich kunnen inschrijven en waaraan een selectie is gekoppeld om permanent werk in de openbare ruimte te plaatsen. De selectie gebeurt door een publieksjury en een vakjury.

Bij de eerste editie kwam een beeldenroute tot stand met 112 werken van 77 kunstenaars. Het werk van de laureat Paul Deschrijver een kunstenaar die in Roeselare wonen, werd aangekocht.


www.pauldeschrijver.be

Don Quichote de la Mancha van Paul Deschrijver – De Munt

Dit beeld in polyester verwijst naar de hoofdpersoon in de door Cervantes geschreven roman De Vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha.


Het boek vertelt over de komische reisavonturen van een oude edelman die meent dat hij een ridder is. Gezeten op zijn strijdros Rocinant, in feite een oude, uitgemergelde boerenknol die hij ophemelt tot raspaard en gehuld in een oud verroest harnas en een papieren helm, trekt hij ten strijde tegen alle soorten van onrecht en onrechtvaardigheid. Door het stellen van goede daden hoopt hij beroemd te worden en zo in de gunst te komen van zijn grote liefde, de wonderschone Dulcinea.

J'Hin - Art Collection by Hannes D'Haese.

(hommage aan Keith Haring)

J'Hin16 sprak Hannes D'Haese aan om samen een uniek concept uit te werken. Hannes beschilderde 10 flessen, elk met een uniek tekening als hommage aan Keith Haring. 


Hannes D’Haese is het tegenovergestelde van de klassiek geschoolde artiest. Geïnspireerd door Karel Appel is D’Haese beginnen schilderen toen hij in aanraking kwam met de kunst en de kleuren van de Nederlander. Net als deze beroemde Cobra artiest die beweerde “enkel wat verf op een doek te gooien”, verkondigt D’Haese dat hij nog nooit een kunstacademie van binnen heeft gezien; waarmee hij benadrukt dat je geen artiest kunt worden, maar dat artiest zijn in je moet zitten. Zijn droombeelden, daar draait het voor hem om, technieken en scholing werken te beperkend.


Men zou dit een provocatieve houding kunnen noemen, ware het niet dat hij zijn leven zou geven voor de liefde. Uit de liefde put hij duizenden ideeën. De liefde heeft hem ooit eens financieel geruïneerd; de liefde heeft van hem een zondaar gemaakt maar wel een gedreven zondaar, één vol emotie en passie. Zijn zelfverklaarde missie: de wereld zegenen, zelfs bombarderen met zijn kleuren. Zijn stijl wordt beschreven als abstract expressionisme, neigend naar action painting.


Vandaag ademt deze vijfenveertig jarige artiest het doorzettingsvermogen van zijn vader uit, een dokter die de dood wou verslaan, het talent van zijn moeder Begga D’Haese en van zijn ooms Reinhoud (CoBrA groep) en Roel D’Haese (België’s grootste surrealistische beeldende kunstenaar).


Op mentaal vlak leunt Hannes dicht aan bij de recentelijk overleden Simon Vinkenoog (een beroemd Nederlands schrijver), niet zozeer bij zijn poëzie en woorden, maar meer bij Simon’s verlangen naar communicatie: dit eindeloze verlangen, aangewakkerd door een immens verlangen om het onbereikbare te bereiken, dat wellicht meteen uit elkaar zou spatten mocht het ooit bereikt worden.


Hannes D’Haese wil kost wat kost de wereld redden. Kan kunst de wereld niet redden, eerder dan religie? Deze vraag houdt hem sterk bezig. Als een kind van zijn tijd heeft Hannes D’Haese de bedoeling om de wereld te veroveren. Nu de kerken leeg zijn heeft de wereld wanhopig nood aan echte solidariteit. Met zijn liefde, zijn passie en zijn kleuren, met zijn schilderijen en creatieve kisten wil Hannes een kunstpriester worden in de nieuwe sociale kunsttempel van de wijde wereld.


Is hij in de kunstvoetsporen getreden van Reinhoud D’Haese en Karel Appel (abstract expressionisme) of heeft hij de liefde en de kleur heruitgevonden in een nieuwe kunstvorm? Eén ding is zeker; zijn kunst getuigt van emotie, passie, verdriet en geluk. Zijn kunst is een eindeloos schouwspel waar iedere toeschouwer gewild of ongewild deel van uitmaakt.

© Foto : Henk Van Cauwenbergh

EventsA  J’Hin16 bar with crew delivers a special touch at your party,

while your guests enjoying a perfectly served J’Hin16.Upcoming events:Products with our gin

Bij slagerij Dries kan je artisanaal gemaakte paté en 'driesjes' kopen met onze gin in verwerkt.

Op zoek naar het perfecte geschenk? Wij bieden flessen aan met gepersonaliseerde etiketten. Neem gerust contact met ons op, we beantwoorden met plezier al je vragen.

Heerlijke pralines, gemaakt met J'Hin16, verkrijgbaar bij Van Parijs.


Wenst u gepersonaliseerde pralines als relatiegeschenk? Ook daar kunnen we voor zorgen! Neem contact met ons op en we zoeken samen naar een oplossing op maat.